برای دیدن نسخه کامل اینجا را کلیک کنید : فروم یا تالار گفتگو چیست ؟
شايد خيلي ها نميدونن که فروم چيست؟
و به خاطر همين وقتي با يه همچنين سايت هايي مواجه ميشن يا از اونا سر در نميارن يا اينکه براشون جذابيت نداره توي سايت بگردن.
دليلشم اينه که بيشتر اونها نميدونن ماهيت فروم چيه؟
الان داشتم توي گوگل سرچ ميزدم ببينم مقاله اي در اين رابطه هست يا نه و مطالبی پیدا کردم که براتون اینجا مینویسم.
فروم ها يا به فارسي (تالارهاي گفتمان) محيط هايي هستند براي بحث و گفتگو در زمينه هاي مختلف.
که ميتونه زمينه هاي مختلفي داشته باشه . مثل کامپيوتر يا در رابطه با مسائل اجتماعي و گفتگوي آزاد و ....
که خوب البته توي تمام دنيا فروم هاي گفتگوي آزاد علاقه مندهاي بيشتري داره و هميشه اينطور سايت ها کاربران بيشتري هم دارند.
به خاطر اينکه محيط هاي فروم هاي ديگه خيلي خيلي تخصصي يا خودموني بگم خشک نباشه توي همه اين انجمنها بخش گفتگوي آزاد هم وجود داره.(مثل همين جا)
اگر بخوام يه مثال بزنم که خيلي راحت متوجه بشيد که فروم چيه بايد اون رو با چت مقايسه کنيم.(که البته مقايسه جالبي نيست) ولي براي که مثال ساده تر باشه اين مقايسه رو انجام ميديم.
توي هر فرومی بخشهاي مختلفي وحود داره که اون رو از هم جدا ميکنه مثل بخش گرافيک - سخت افزار - موبايل و....
همون طور که توي چت هم روم هاي مختفي وجود داره.
هر کس بنا به علاقه و اطلاعاتي که دنبال اون هست يا مي خواد در اختيار ديگران قرار بده يک Category (بخش) را انتخاب ميکند.
توي فروم ها ! معمولا يه سوال مطرح ميشه و هر کسي که بلد باشه به اون جواب ميده و يه بحث راه ميفته که ميتونيم از عقيده هاي همديگر استفاده کنيم.
تفاوت اصلي فاروم با چت توي آفلاين بودن اون هست.
همونطور که ميدونيد در محيط چت همه چيز آنلاين هست. يعني اينکه شما نوشته هايي که قبل از ورود شما نوشته شده است رو نميتونيد بخونيد.
اما در فروم ها شما ميتونيد تمام نوشته هاي قبل و بعد از ورود خودتون رو بخونيد.
توي بخش راهنماي فروم هم يه سري مطالب هست که از اونها هم ميتونيد کمک بگيريد.
به موضوعات جديدي که باز ميشه به اصطلاح (تاپيک) گفته ميشه. و به ارسالهاي شما (پست).
وقتي کسي از سايت خارج ميشه تمامي تاپيکهايي که نديده است براي او ذخيره ميشود و بعد از ممراجعه مجدد به سايت با زدن کليد موضوعات جديد ميتونه همه تاپيکها رو ببينه.
پس بنابراين سوال يا موضوع شما را همه اعضاي سايت مشاهده ميکنند.
اما در چت اينگونه نيست.!
تفاوت اصلي و عمده چت با فروم به عقيده من اين هست که چت بي محتواست اما فرومها بسته بو نوع اونها ميتونند کاملا با محتوا و حتي مرجع هم باشند.
فروم در زبان لاتین به معنی " میدان، بازار،محل مجمع عمومی، دادگاه و ... گفته می شه که در اینترنت و کامپیوتر منظور یک مجمع عمومی هست که هر کس از هرجای دنیا می تونه توی یک فروم عضو بشه و با اعضای دیگه در هر ضمینه ای مشورت کنه!
فروم ها سایتهایی با پرتابل هایی از قبیل PHPNuke ، PHPBB ، vBulltein و ... هستند.
در فروم معمولا مدیر ( مدیران ) اصلی سایت که منظور Admin هست، یک سری تالارهای گفتگو رو مشخص می کنه که اعضا و کاربران سایت در اون ضمینه ها اطلاعات، تجربیات، و ... رو به اشتراک بزارند!
فروم ها به دو دسته تقسیم می شن که شامل فروم های عمومی و تخصصی هستند، فروم های تخصصی شامل انجمن هایی در موارد خاص هستند مثل فروم ما که فقط به کامپیوتر و موبایل اختصاص داره که یک فروم تخصصی کامپیوتر محسوب می شه! ولی فروم های عمومی شامل بحثهایی از سرتاسر کره زمین هستند مثل کامپیوتر، ماهی گیری ، دوچرخه سواری ، ورزش و اسلحه و ....!!!
میشه گفت فروم یکی از بهترین ابزار اینترنت برای یادگیری در هر ضمینه ایست، چرا که از سرتاسر دنیا افرادی با اطلاعات زیاد و کم یکجا جمع میشن و اطلاعات خودشون رو ( share میکنن ) به اشتراک میذارن.
در فروم یک سری قوانین کلی مطرح میشه که همه موظف به رعایت اونا هستند، چه کاربری که ثانیه ای از عضو شدن اون نمیگذره چه Admin سایت! همونطوری که در هر جامعه ای یک سری قوانین برای عموم جامعه تعریف می شه که همه موظف به رعایت این قوانین هستند و تعدی از قوانین همیشه دردسر رو به دنبال داشته!!
پس بهتره همین الان قوانین رو با دقت بخونیم که برای کسی مشکلی پیش نیاد !
در هر فروم کاربران نسبت به فعالیت ، قابلیت و اطلاعاتشون دسته بندی میشن و درجاتی رو از سوی سایت یا
مدیر سایت دریافت می کنن. از قبیل Member ، Senior Member ، Moderator و... که این شکل یا نوع نامگذاری این درجات در هر فروم بسته سلیقه مدیر سایت تعیین می شود که از روی این درجات به راحتی می توان فهمید که هر کسی چه وظیفه ای رو در این جامعه به عهده داره؟!!
من کمی توضیح میدم :
هر کسی که به عضویت سایت در می آید یک Member حساب میشه که هر Member می تونه :
- تاپیکهای دیگران رو ببینه و به اونا پاسخ بده
- فایلها رو از سایت دانلود کنه
- در مورد یک تاپیک گزارش خطا بده
- تاپیکهای خودش رو پاک کنه یا تغییر بده
- به اعضای سایت پغام خصوصی بفرسته و از اونا پیغام بگیره
- و کارهای عادی دیگر در سایت ( آواتر ، جستوجو و ... )
اما مدیران سایت که به چند دسته تقسم می شن در واقع نقش پلیس و معلم رو توی این جامعه بازی می کنن!
مدیران انجمن ها:
- هر شخص می تونه مدیر یک یا چند انجمن باشه که این درجه از سوی مدیر اصلی سایت یا Admin تعیین میشه.
مدیر هر انجمن مثلا مدیر انجمنموسیقی از قسمت موضوعات عمومی، در کلیه بخشهای انجمن موسیقی مدیر است http://forum.iranblog.com/images/smilies/icon_191.gifو علاوه بر کارهایی که یک Member می تونست انجام بده؛ می تونه:http://forum.iranblog.com/images/smilies/icon_evil.gif
- تاپیکهای دیگران رو پاک کنه یا تغییر بده
- یک تاپیک رو قفل کنه یا انتقال بده یا تقسیم موضوع کنه
- IP نویسنده رو ببینه
اما یک مدیر فقط در انجمن تحت نظارت خودش می تونه این کار رو انجام بده، یعنی مدیر بخش آزاد نمی تونه در بخش موبایل تاپینیققو تغییر بده یا پاک کنه !
هر مدیر در تمام انجمن هایی که مدیریت اونا رو به عهده نداره همانند یک Member است!
اما درجه ای بالاتر از Moderator ها، Super Moderator ها هستند که به عنوان یک مدیر برای تمامی انجمن ها و تالارها در نظر گرفته می شه که کل تاپیکهای سایت رو می تونه پاک کنه یا تغییر بده!
در واقع یک مدیر هست که بر تمام تالارها نظارت داره و به همین دلیل به Super Moderator ها، شورای نظارت گفته می شود!
ولی Administrator که مدیر اصلی سایت هست کلی ترین وظیفه رو بر عهده داره دسترسی اون به همه قسمتهای سایت هست و می تونه تمام کارهایی که Super Moderator انجام میده رو انجام بده اما همه از طرف Admin انتخاب میشن و Admin میتونه Super Moderator رو برکنار کنه و شخصی دیگه ای رو برای این کار در نظر بگیره...
کارهایی که Admin می تونه انجام بده بسیار زیاد هستند، من به مهمترین اونا اشاره می کنم:
- تعیین مدیران و شورای نظارت
- تعیین موضوع انجمن ها
- محروم کردن شخصی از اعضا و جلوگیری از ورود او به سایت
- حفظ امنیت سایت
- طراحی و تغییر قالب سایت
- و ...
متاسفانه در بین کاربران ایرانی این تصور در مورد فروم وجود دارد که فروم جایی است که باید در آن عضو شوند و فقط به بیان مشکلات و سؤالات خود بپردازند و رئیس ، مدیر و دیگر اعضای فروم نیز موظف هستند به صورت 24 ساعته پاسخگوی آن ها باشند که البته تمام تلاش ما برا این است ولی با توجه به درخواست های فراوان امکان چنین ارتباط یک طرفه ای وجود ندارد و کاربران هر یک به میزان توانایی خود باید دیگر افراد فروم را راهنمایی کنند و دانسته ها و تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهند تا همگی با هم رشد کنند.
انجمن (فروم) مکانی است که شما میتوانید با داشتن اسم و مشخصات خودتان در آن مطلب بنویسید و با دیگران گفتگو داشته باشید و مزیت آن در این است که تمام گفتگو ها مکتوب و دسته بندی شده باقی میمانند و شما میتوانید در پاسخ به حرفهای دیگران مطالب خود را در ادامه مطالب آنها بنویسید.
انجمن از نظم خوبی برای تقسیم بندی مطالب برخورداراست که به صورت زیر از کل به جزء تغییر میکند.
1- شاخه که معادل فارسی category است
2- انجمن که معادل فارسی forum است
3- عنوان که معادل فارسی Topic است
4- پیام که معادل فارسی post است
در نتیجه ترتیب از کل به جزء به این صورت میشود:
کتگوری --> فروم --> تاپیک --> پست
برای اینکه یک مقیاس به شما بدهم میتوانید اینها را با My computer مقایسه کنید و مثلا کتگوری را معادل درایو کامپیوتر ، انجمن در کتگوری را معادل شاخه ها در هر درایو ، عنوان در هر انجمن را معادل فایلها در هر شاخه و پیام ها در هر عنوان را معادل محتوای فایل در نظر بگیرید.
طرز استفاده از تالارهای گفتمان تاکفا :
1- اگر نميتوانيد فارسي بنويسيد و با پينگليش راحت هستيد از نرم افزار پينگليش به فارسي استفاده كنيد:
2- اگر كامپيوترتان فارسي نيست فعلا از يك اديتور مانند اديتور زير استفاده كنيد به زودي اديتور فارسي در سايت قرار خواهد گرفت:
http://www.dodoost.com/aryanevis/notie.php
3- آخرين ارسال ها به انجمن را ميتوانيد در هر صفحه كه هستيد در سمت راست و پايين مشاهده كنيد
4- براي تغييرات در ديدن انجمن ها و اطلاع از به روز شدن انجمن ها و غيره به قسمت ويرايش ويژگي هاي شخصي خود رفته و گزينه ها را تنظيم كنيد
ولی Administrator که مدیر اصلی سایت هست کلی ترین وظیفه رو بر عهده داره دسترسی اون به همه قسمتهای سایت هست
با سلام
اگه خاطرتون باشه خیلی وقت قبل یه سوالی در مورد سطح دسترسی ادمین پرسیده بودم و از این جهت که این تاپیک توسط ادمین این فاروم ایجاد شده تصور میکردم محبت میکنین و جواب میدین ولی متاسفانه پستم پاک شد و جوابی هم ندادین......حالا بازم سوالم تکرار میکنم شاید این بار محبت کنین جواب بدین: سطح دسترسی ادمین چقدر هست؟ یعنی ادمین اگه بخواد میتونه دسترسی به پسورد ها یا متن پیغامهای خصوصی اعضا داشته باشه؟
با تشکر
با سلام
اگه خاطرتون باشه خیلی وقت قبل یه سوالی در مورد سطح دسترسی ادمین پرسیده بودم و از این جهت که این تاپیک توسط ادمین این فاروم ایجاد شده تصور میکردم محبت میکنین و جواب میدین ولی متاسفانه پستم پاک شد و جوابی هم ندادین......حالا بازم سوالم تکرار میکنم شاید این بار محبت کنین جواب بدین: سطح دسترسی ادمین چقدر هست؟ یعنی ادمین اگه بخواد میتونه دسترسی به پسورد ها یا متن پیغامهای خصوصی اعضا داشته باشه؟
با تشکر
خب من با اجازه احسان جوابتون رو میدم ! :دی
خیر !
در زمینه اکانت کاربری شما، ادامین مثلا میتونند امضای شما رو ادیت کنند. آواتار شما رو ادیت کنند. آلبوم عکس شما رو ادیت کنند. اگر شما تمایل داشته باشید که بصورت مخفی در انجمن فعالیت کنید و چراغتون هیچ وقت روشن نباشه، ادامین میتونند آنلاین بودن شما رو ببینند. میتونند دسترسی شما رو برای هر مدتی که بخوان محدود کنن و .... !
ولی نمیتونن پسوورد شما رو داشته باشن و پیام های خصوصی شما رو ببینن ! ;)
behnaz362
2010/07/21, 13:55
سلام بچه ها من عضو جديدم . اگر كسي اطلاعاتي راجع به گوشي نوكيا 5800 آبي دارهميشه به من كمك كنه و به سوالات من جواب بده؟
1. دوربين دوم آن چطوري كار ميكنه
2. چرا ساعت هاي فلش روي تصوير زمينه انتخاب نميشه
3. چرا يك سري برنامه ها مثل فندك ، چراغ قوه ، تراز ، چاي روي آن نصب نمي شه
خب من با اجازه احسان جوابتون رو میدم ! :دی
خیر !
در زمینه اکانت کاربری شما، ادامین مثلا میتونند امضای شما رو ادیت کنند. آواتار شما رو ادیت کنند. آلبوم عکس شما رو ادیت کنند. اگر شما تمایل داشته باشید که بصورت مخفی در انجمن فعالیت کنید و چراغتون هیچ وقت روشن نباشه، ادامین میتونند آنلاین بودن شما رو ببینند. میتونند دسترسی شما رو برای هر مدتی که بخوان محدود کنن و .... !
ولی نمیتونن پسوورد شما رو داشته باشن و پیام های خصوصی شما رو ببینن ! ;)
ادامین منظورت مدیراس؟
چون سوال فقط در مورد ادمین بود و طبق تعریف یعنی کسی که به همه ی قسمت های سایت دسترسی داره
ادامین منظورت مدیراس؟
چون سوال فقط در مورد ادمین بود و طبق تعریف یعنی کسی که به همه ی قسمت های سایت دسترسی داره
نه !
اینجا 2 تا ادمین داشت فکر کنم اولش ! الان رو نمیدونم !
بله، فقط ادمین میتونه دسترسی داشته باشه به تمام بخشهای سایت !
خوب پس با توجه با گفته ها جواب سوال پرمیس عزیز مثبته دیگه
HOSEIN_IRANI
2010/08/01, 12:47
vBulltein چه ویژگی هایی داره؟
خوب پس با توجه با گفته ها جواب سوال پرمیس عزیز مثبته دیگه
خیر !
تا اونجایی که من میدونم ادمین در حالت طبیعی نمیتونه به پسوورد و باکس پیامهای کاربر دسترسی داشته باشه !
یک حالت طبیعی امنیتی اینجوری هست که اگر شما در فروم ثبت نام میکنید و وقتی پسووردی رو وارد میکنید، اون رمز عبور شما مثلا اگر 5 کلمه باشه، در هنگام ورود به سیستم توسط خود سیستم بصورت اتوماتیک طبق یک الگوریتم از پیش تعریف شده به مثلا 10-12 کلمه تغییر میکنه (برای حفظ امنیت نام کاربری شما).
حالا در حالت طبیعی ادمین نمیتونه پسوورد شما رو ببینه. مگر اینکه یک سری برنامه های خاص پیاده بشه که معمولا ارزشش (از لحاظ وقت گذاشتن) رو نداره و بعید میدونم احسان هم این کار رو کرده باشه.
سلام من کی می تونم وارد تالار گفتگوی جمعی با دیگران با موضوع ماورالطبیعه بشم
SheYdaee
2010/09/15, 21:46
سلام من کی می تونم وارد تالار گفتگوی جمعی با دیگران با موضوع ماورالطبیعه بشم
فكر مي كنم از همون بدو عضويت در سايت اين امكان باشه
Mahdi_74
2010/09/15, 22:45
بعد از عضویت هنوز اکانت شما فعال نشده و نمی تونید پست یا تاپیک بفرستید
به ایمیلتان مراجعه کنید و دستورالعمل رو اجرا کنید
با تشکر Mahdi
من هر کاری میکنم مبحث جدید ارسال نمشه بعد از چند ثانیه کل مطالب حذف میشه !
چرا ؟
من هر کاری میکنم مبحث جدید ارسال نمشه بعد از چند ثانیه کل مطالب حذف میشه !
چرا ؟
دوست عزیز اگر مطالب حذف میشد و یا مبحث جدید ارسال نمی شود پس میبایست این پست شما هم حذف میشد و همچنین مطالب سایر دوستان هم حذف میشد و این احتمال وجود دارد که سرور سرویس دهنده شما پشتیبانی نکند
vBulletin® v4.0.7, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.